Мини тренд пролет-лято 2013: Jungle book

Джунглата е постоянен източник на вдъхновение за дизайнерите и по традиция присъства в разнообразни форми в предложенията им всеки топъл сезон. Пролет-лято 2013 не прави изключение със свеж микс от сафари мотиви и животински принтове, които се появяват на подиума на модни къщи като Max Mara, Emilio Pucci, Gucci, Kenzo и др.

През тази година обаче любимият сафари гардероб си присвоява дори повече милитъри елементи от обикновено и обратно. Така настоящия топъл сезон издига в култ свежи облекла-хибриди с войнишки и екзотични детайли. Така класическите комфортни сафари ризи се появяват обагрени не само в пясъчни и бежови нюанси, но също и във войнишко каки в интерпретациите на Max Mara, Emilio Pucci и Kenzo. Камуфлаж в дамския гардероб на сезона пък почти не съществува, защото той се оказва всъщност стилизиран животински принт, както представят Kenzo и Max Mara.
 
 
Като допълнение, сафари облеклата на сезон пролет-лято 2013 са изключително леки и секси, защото са изработени от ефирни, женствени материи. Вместо с къси панталонки, Max Mara комбинира свободните ризи и якета с външни джобове със стилни поли тип молив. Kenzo пък примесва тъмните милитъри цветове със свежи тропически щампи, появяващи се върху мини топове под формата на цветен принт. 
 
 
И накрая, но не и по важност – змията конкурира тигъра и леопарда като любимо животно в градското сафари. Тя се появява като принт върху облеклата и аксесоарите на Kenzo, Gucci, Roberto Cavalli и кой ли още не.
 
 

27-03-2013


Автор : Галина Друмева

Снимки : Press; Колаж: CODEMODA.com

CODEMODA.com обича разговорите с приятели. Добавете своя коментар като влезете в профила си или се регистрирайте.

Коментари:

Още по темата

1
Trend report пролет-лято 2013 част 1
2
Trend report пролет-лято 2013 част 2: Цветове и мотиви
3
Trend report пролет-лято 2013: Светата троица на новия сезон

Най-ново от категорията

1
Trend report пролет-лято 2015, част 3: Препратки
2
Trend report пролет-лято 2015, част 2: Материи и щампи
3
Trend report пролет-лято 2015, част 1: Цветове в нова трактовка
4
Мини тренд есен-зима 2013/14: La-la-la-lanvin